e-matching logo

E-MATCHING

Datingsite waar hbo'ers en academici een vaste relatie vinden

populaire keuze
icon elite dating

ELITEDATING

Elke maand opnieuw vinden meer dan 2500 hoger opgeleide singles liefde.

match4me logo

MATCH4ME

De nummer één ontmoetingssite voor hogeropgeleiden.

Smartsingles logo

SMART SINGLES

Ontmoet leuke singles met dezelfde opleiding, waarden en ideeën

Dating voor hoger opgeleiden

De online dating voor hoger opgeleiden is in de afgelopen jaren zeer veel veranderd. Om dat even duidelijk te maken is het van belang om even naar de geschiedenis van online datingsites te kijken en de datingsites te vergelijken. Zoals je misschien wel weet, is het een feit dat zolang internet bestaat mensen dit al gebruiken om met elkaar af te spreken. Dat is dus niets nieuws, maar het is wel veel groter geworden. Vroeger was er nog geen dating voor hoger opgeleiden alwaar je dan met elkaar kon afspreken. Dit ging dan via andere kanalen die eigenlijk niet voor dating waren bedoeld, maar daar dus omslachtig voor werden gebruikt. Niet lang daarna kwamen echter de eerste datingsites. Het punt daarvan was echter dat ze slecht functioneerden. Bovendien was het een feit dat er niet veel mensen actief op waren te vinden. Daarnaast moest je doorgaans heel veel geld betalen, want gratis datingsites voor hoger opgeleiden bestonden toen nog niet.

Gelukkig zijn de tijden veranderd en is dit nu niet meer het geval. Tegenwoordig zijn er heel veel gratis datingsites voor hoger opgeleiden die prima werken. Dus geen datingsites waarbij het wel gratis is, maar er eigenlijk niets is te vinden. Ook geen datingsite hoger opgeleiden waarbij je van te voren al geld moet betalen en je geen gebruik kunt maken van gratis functies. Natuurlijk zijn er nog wel veel van die datingsites. Maar tegenwoordig is het concept anders geworden. Het volgende concept is vaak van toepassing als het gaat om hedendaagse dating voor hoger opgeleiden. Je kunt je gewoon gratis aanmelden bij een datingsite voor hoger opgeleiden, maar als je gebruik wil maken van aanvullende functies, dan betaal je een bedrag. Dit kan bijvoorbeeld een vast bedrag per maand zijn, maar in veel gevallen kan het ook zo zijn dat je een eenmalig bedrag moet betalen.

Wat ook bijzonder is: naast de goed functionerende datingsites, is er ook de opkomst van veel specifieke datingsites. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een site als secondlove.nl. Misschien heb je daar wel eens van gehoord, aangezien er veel commotie over is geweest. Maar er zijn bijvoorbeeld ook datingsites voor oude vrouwen, voor homoseksuelen en natuurlijk dating voor hoger opgeleiden. Daar gaan we dieper op in dit artikel. Want waarom is het aan te raden om naar een datingsite voor hoger opgeleiden te gaan? We bespreken de belangrijkste voordelen en geven daarna enkele tips hoe jij iemand vindt met dezelfde opleiding en of niveau.

#1
icon elite dating

ELITEDATING

De ideale datingsite voor hoger opgeleide singles! Schrijf u in en doe de persoonlijkheidstest. EliteDating is er voor de serieuze, zelfbewuste hoger opgeleide single. Alle profielen worden gecontroleerd op echtheid en oprechtheid. Inactieve profielen worden er automatisch uitgefilterd ...

 • Gemiddelde leeftijd: 25-45
 • Man / Vrouw ratio: 51/ 49
 • Aantal leden: 421.000
 • Gratis Inschrijven: Ja
 • Creditsysteem: Nee
#2
e-matching logo

E-MATCHING

E-matching is de datingsite waar hoger opgeleide singles die echt op zoek zijn naar een duurzame vaste relatie. Zowel voor hetrorelaties als gay of lesbische relaties. U bepaalt zelf hoe breed of hoe smal u zoekt. De aanmelding is ...

 • Gemiddelde leeftijd: 25+
 • Man / Vrouw ratio: 55 / 45
 • Aantal leden: 61.000
 • Gratis Inschrijven: Ja
 • Creditsysteem: Nee
#3
match4me logo

MATCH4ME

Match4me is de ontmoetingssite speciaal voor hoger opgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Zo kom je sneller in contact met mensen die op dezelfde golflengte zitten  ...

 • Gemiddelde leeftijd: 25+
 • Man / Vrouw ratio: 53 / 47
 • Aantal leden: 1.300.000
 • Gratis Inschrijven: Ja
 • Creditsysteem: Nee
#4
Smartsingles logo

SMARTSINGLES

SmartSingles staat voor 'Daten op Niveau' en richt zich dan ook specifieke op hoogopgeleide mensen, waarbij kennis en intelligentie een grote rol spelen bij het vinden van een partner...

 • Gemiddelde leeftijd: 30+
 • Man / Vrouw ratio: 53 / 47
 • Aantal leden: 900.000
 • Gratis Inschrijven: Ja
 • Creditsysteem: Nee

Datingsite voor hoger opgeleiden

Specifieke dating hoger opgeleiden heeft veel voordelen. Hieronder bespreken we enkele belangrijke voordelen ervan, zodat weet wat je kan verwachten na het inschrijven bij dating voor hoger opgeleiden. Laten we vooropstellen dat er veel commotie is als het gaat om daten hoger opgeleiden. Het punt is namelijk dat veel mensen denken dat het een pretentieus iets is. Alsof er dan neer wordt gekeken op mensen die niet hoger opgeleid zijn. Dat is natuurlijk een misvatting. Het punt ervan is namelijk dat men graag een match zoekt die bij hem of haar past. Dat is dan ook de reden waarom mensen naar datingsite voor hoger opgeleiden toegaan. Meestal hebben ze geen succes in de echte wereld. Misschien omdat ze niet in sociale groepen zitten met mensen van hetzelfde niveau. Maar ook andere oorzaken kunnen eraan ten grondslag liggen. Het is in ieder geval erg jammer en daarom gaan mensen op dating voor hoger opgeleiden zoeken. En als je hoger opgeleid bent, dan zoek je natuurlijk een match die ook een beetje slim is op een datingsite voor hoger opgeleiden.

Het punt is namelijk dat je dan gezamenlijk wat meer de diepte in kunt gaan. Dat kan best wel lastig zijn als iemand anders niet hoger opgeleid is. Het kan namelijk zijn dat jullie specifieke interesses hebben voor hogere kunsten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het lezen van literatuur, maar ook bijvoorbeeld spelletjes als schaak en ga zo maar verder. Het is namelijk een feit dat hoger opgeleiden zich vaak met andere zaken bezig houden dan lager opgeleide mensen. En opnieuw moet hier weer bij gezegd worden: dit wil niet zeggen dat je als lager opgeleide minderwaardig bent of iets dergelijks. Maar het is belangrijk dat je goed bij elkaar past. Je kunt samen de diepte in en de kans is groot dat je dan sneller een goede connectie met elkaar krijgt.

Dating voor hoger opgeleiden

Dating voor hoger opgeleiden

Dating voor hoogopgeleiden minder oplichters

Een ander punt is dat er meestal minder oplichters zijn te vinden op datingsites voor hoogopgeleiden. Dat klinkt misschien gek, want waarom zouden oplichters daar niet heen willen? Als je logisch nadenkt zullen oplichters namelijk juist grager naar een serieuze datingsite gaan met hoogopgeleiden. Het punt daarachter is namelijk dat mensen die hoger zijn opgeleid ook vaak in bezit zijn van meer geld dan mensen die lager zijn opgeleid. Dus als je die redenering volgt, zou je denken dat er juist meer oplichters te vinden zijn. Maar een nadeel is echter dat, en het is helaas waar, mensen die wat minder slim zijn, zich sneller laten oplichten. Daar is ook onderzoek naar gedaan. Dus er is weliswaar meer geld te vinden, maar voor de meeste oplichters is het niet de moeite waard aangezien de kans kleiner is. Dus bij een dating voor hoogopgeleiden maak je minder kans op tragische situaties.

Daten hoger opgeleiden zelfde levenssituatie

Als je iets serieus zoekt, is dating voor hoger opgeleiden ook aan te raden. Want meestal zoek je iets serieus met iemand die een beetje dezelfde levenssituatie als jij hebt. Natuurlijk is het leuk om voor niet-serieuze zaken ook andere paden te verkennen, maar bij serieuze relaties is dat natuurlijk minder het geval. Dan heb je liever mensen die hun zaken voor elkaar hebben. Als je bijvoorbeeld een stabiel hoog inkomen hebt, dan is het wel begrijpelijk dat je geen relatie wil met iemand die bijvoorbeeld al een lange tijd in de bijstand zit. Meestal gaat dat dan ook mis. En ook als het gaat om de woonomstandigheden, dan is daten voor hoogopgeleiden ook een stuk beter om een goede match te vinden. Je weet dan zeker dat je mensen vindt die de zaken ook een beetje op orde hebben op financieel gebied. Natuurlijk is dat niet alles in het leven waar je naar moet kijken, maar het is wel een goede basis.

Het loopt soepeler op dating voor hoger opgeleiden

Misschien heb je het volgende wel eens meegemaakt op een datingsite: je kunt aardig schrijven, daarom heb je een mooie opener bedacht. Deze steekt heel slim in elkaar en je bent heel trots dat je dit op die manier zo hebt geformuleerd. Maar dan blijkt dat degene naar wie je hem stuurt de opener niet begrijpt, of jouw vorm van humor niet. Dat is natuurlijk niet erg, ieder zijn ding. Maar dan is het natuurlijk wel jammer. Het is leuker dat je dan mensen vindt die wel van die opener kunnen genieten. Vergelijk het met een schaakspel of wat anders. Het is altijd leuk om te winnen met iets, maar dan moet je wel een beetje een uitdagende tegenstander hebben. Als er geen enkele uitdaging inzit, dan is dat natuurlijk zeer tragisch. Dan heb je er niks aan als je fanatiek bent en wint. Zo werkt het dus ook bij dating voor hoogopgeleiden. De kans is veel groter dat je met iemand een klik krijgt die op hetzelfde level als jij zit. Zodat jullie allebei leuke gesprekken hebben waarbij jullie ook allebei de humor snappen die gaande is. 

Dating voor hoger opgeleiden: tip

Hierboven hebben enkele voordelen besproken van dating voor hoger opgeleiden. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een goed datingprofiel hebt, zodat je precies vindt wat je zoekt. Het is namelijk een vak om een goed profiel neer te zetten op een datingsite voor hoger opgeleiden. Hieronder enkele tips van een goed profiel en zaken die je er zeker in moet zetten.

Wees duidelijk over je intenties op dating voor hoger opgeleiden

Het is allereerst belangrijk om duidelijk te zijn over je intenties op dating voor hoger opgeleiden. Dat wil zeggen: wees duidelijk over wat je precies zoekt. Ben je het type dat niet iets serieus zoekt en er voornamelijk voor seks is te vinden? Geef dat dan duidelijk aan op je profiel. Dat hoeft overigens niet zo onsubtiel. Je kunt dan iets in je profieltekst zetten als: niet op zoek naar iets serieus. Maar soms kun je zelf de keuze aangeven waar je naar op zoek bent. Maar niet elke datingsite voor hoger opgeleiden heeft deze mogelijkheid. Dus kijk goed. Maar wat is de reden dat je daar duidelijk over moet zijn? In principe zijn daar twee redenen voor te geven. Allereerst is het belangrijk voor jezelf. Je wil natuurlijk mensen ontmoeten die op dezelfde lijn zitten. Als jij bijvoorbeeld iets serieus zoekt, dan kan het heel tragisch zijn als je gaat daten met iemand die dit niet zoekt. Maar dat werkt ook zo andersom. Misschien zit jij er puur voor niet-serieuze dates. Maar die andere persoon wel. Dan kan er ook op die manier een kink in de kabel komen. Daarom is het altijd verstandig om duidelijk te zijn over je intenties. Aan de ene kant, zodat jij niet gekwetsts raakt, maar ook zodat anderen niet gekwetsts raken.

Goede foto's op datingsite's voor hoger opgeleiden zijn essentieel.

Het is belangrijk om goede foto's op je datingprofiel op datingvoor hoger opgeleiden te hebben. De tijden dat je alleen puur een webcamfoto kan maken zijn tegenwoordig wel voorbij. Je hebt tegenwoordig zeer kwalitatieve telefoons, dus het is vrij simpel om goede foto's te maken voor op je profiel. Maar waar moet een goede foto voor op een datingsite voor hoger opgeleiden dan precies aan voldoen, is dan waarschijnlijk je tweede vraag. Hieronder de belangrijkste eisen van een goede foto opgesomd.

Een duidelijke foto van jezelf

Allereerst is het aan te raden om een duidelijke foto van jezelf te schieten voor op dating hoger opgeleiden. Dit kun je dan het beste als je eerste foto doen. De reden hiervoor is namelijk dat mensen goed willen zien met wie ze te maken hebben. Niemand heeft echt zin om te daten met iemand met een zeer onduidelijke foto van zichzelf. Het is ook belangrijk dat je lacht op de foto, maar dit hoeft niet op een geforceerde manier. Het hoeft dus niet echt een hele hartelijke lach te zijn, maar zorg ervoor dat je in ieder geval met je ogen lacht en over het algemeen ook gewoon zeer vrolijk bent. Daarnaast is de achtergrond ook zeer belangrijk. Een kale muur is bijvoorbeeld nooit mooi als achtergrond. Het is dan beter om een foto te hebben van een mooi bos. Zodat de achtergrond mooi groen is en je beter uit de verf komt op de datingsite voor hoger opgeleiden.

Een foto met een activiteit

Daarnaast willen mensen natuurlijk ook wat van je weten. Omwille van die reden is het aan te raden om een foto te maken alwaar je een activiteit aan het uitvoeren bent. Dit kan bijvoorbeeld een hobby zijn. Gezien het  dating voor hoger opgeleiden is, kan dit bijvoorbeeld het lezen van een boek zijn. Of bijvoorbeeld het spelen van een potje schaak, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden waar je aan kunt denken. Het is leuk, omdat mensen die je matchen dan een beeld hebben van wat voor persoon je bent en waar je zoal mee bezig bent. Let wel: het hoeft dus geen spectaculaire hobby te zijn. Je hebt heel veel mensen die bijvoorbeeld gaan bungeejumpen of iets anders extreems doen. Dat kan natuurlijk leuk zijn als je daar fan van bent, maar het is geen noodzaak om deze foto als activiteit te hebben. 

Een foto met vrienden

Natuurlijk moet je ook laten zien dat je sociaal actief bent. Niemand vindt het leuk om een lone wolf te daten, aangezien dat minder betrouwbaar overkomt. Als je veel vrienden hebt, dan is het wel verstandig om dat ook te laten zien op de foto's. Bijvoorbeeld een foto van jullie die gezamenlijk aan het stappen zijn. Of wanneer jullie gezamenlijk een bordspel aan het spelen zijn en ga zo maar verder.

Overige foto's

Daarnaast kun je nog één foto schieten van iets wat je mooi vindt. Dit hoeft niet per se een duidelijke foto van jezelf te zijn. In ieder geval: als je al genoeg overige foto's heb waarin je gezicht en dergelijke duidelijk naar voren komen. Je kunt alles wel een beetje opleuken, maar uiteindelijk is het wel belangrijk om authentiek te blijven op dating voor hoger opgeleiden. 

>