c-date-logo

C-DATE

Mannen en vrouwen op zoek naar een affaire in jouw gekozen regio!

populaire keuze
second love logo

SECOND LOVE

Datingsite voor een spannende affaire of avontuurtje.

victoriamilan logo

VICTORIAMILAN

Voor een informele one-night-stand of een langdurige real-life affaire.

ashley madison logo

ASHLEY MADISON

Mensen met een relatie, op zoek naar iets nieuws of gewoon nieuwsgierig.

Ik Wil Vreemdgaan

Denk jij ook wel eens ik wil vreemdgaan? Waarschijnlijk ben ik niet de meest geschikte persoon om dit te schrijven. Ik ben er namelijk zo eentje die ooit vreemd is gegaan, maar dat nooit heeft durven opbiechten. Vreemdgaan kan echt heel onschuldig beginnen. Bij mij was het de voetbalcoach van mijn zoon die mij nogal ondeugende appjes stuurde. Ik krijg er zelfs nu nog rode oortjes van.
En wat is het bij jou dat maakt dat je vreemd wilt gaan?

Als je zegt ik wil vreemd gaan klinkt dat vrij zelfverzekerd. De reden dat je vreemd wilt gaan is voor jou plausibel. Het kan zijn dat je in een sleur terecht bent gekomen of dat jullie niet met elkaar kunnen praten zonder ruzie te maken. Is de ander altijd maar met zijn of haar werk bezig om ’s avonds als een blok naast je in slaap te vallen terwijl jouw lichaam schreeuwt om passie en wilde seks? Was je geliefde in het begin van je relatie een lekker ding die zichzelf goed verzorgde en tref je nu elke dag een slons in huis aan?
Allemaal (voor jou goede) redenen om te zeggen: “ik wil vreemdgaan”.
Daarom is dit blog speciaal voor jou bedoeld, maar ook eventueel voor je partner. Voor als je naderhand toch spijt krijgt. Met heel informatie over vreemdgaan, vreemdgaan tips of wat je kunt doen nadat je bent vreemdgegaan. Succes ermee. Of heb je liever dat we zeggen sterkte?

#1
second love logo

SECOND LOVE

Je kunt online vreemdgaan (daten) door berichten te versturen naar andere leden. Tevens biedt datingsite Second Love een bruisende, veel bezochte chat voor snel en direct contact. Zo eenvoudig is vreemdgaan via datingsite Second Love ...

 • Gemiddelde leeftijd: 30+
 • Man / Vrouw ratio: 61/ 39
 • Aantal leden: 751.000
 • Gratis Inschrijven: Ja
 • Creditsysteem: Nee
#2
victoriamilan logo

VICTORIAMILAN

Of je nu op zoek bent naar een onschuldige en vriendelijke webflirt, een informele one-night-stand of een langdurige real-life affaire, Victoria Milan belooft je een veilige, anonieme en vertrouwelijke online omgeving te bieden. Zoek en communiceer anoniem met duizenden getrouwde ...

 • Gemiddelde leeftijd: 30+
 • Man / Vrouw ratio: 55 / 45
 • Aantal leden: 311.000
 • Gratis Inschrijven: Ja
 • Creditsysteem: Nee
#3
ashley madison logo

ASHLEY MADISON

Dagelijks melden duizenden mensen zich aan voor Ashley Madison om allerlei verschillende discrete relaties te vinden. Singles, mensen met een relatie, op zoek naar iets nieuws of gewoon nieuwsgierig naar wat de wereld te bieden heeft — Ashley Madison is de meest open-minded datinggemeenschap van ...

 • Gemiddelde leeftijd: 30+
 • Man / Vrouw ratio: 58 / 42
 • Aantal leden: 81.000
 • Gratis Inschrijven: Ja
 • Creditsysteem: Nee
#4
Nextlove logo

NEXTLOVE

Europa's Sociale Netwerk voor gescheiden en alleenstaande oudersExclusief ontwikkeld voor buitenechtelijke connectiesEchte Mensengeverifieerde...

 • Gemiddelde leeftijd: 30+
 • Man / Vrouw ratio: 43/ 57
 • Aantal leden: 251.000
 • Gratis Inschrijven: Ja
 • Creditsysteem: Ja
#5
secretflirt logo

SF DATING

Ervaar weer hoe fijn en enerverend het kan zijn met iemand in contact te komen, die je leuk vind. Flirten, leuk gevonden worden, persoonlijke aandacht krijgen en geven. De chemie met elkaar ontdekken, daar krijg je letterlijk energie van Op SF leg je anoniem contact met echte mensen. SF respecteert jouw privacy en valt je niet lastig met lokkertjes en andere flauwekul waar je niet op zit te wachten...

 • Gemiddelde leeftijd: 25+
 • Man / Vrouw ratio: 52/ 48
 • Aantal leden: 301.000
 • Gratis Inschrijven: Ja
 • Creditsysteem: nee
#6
c-date-logo

C-DATE

Meer dan gewoon een date. Maak je nachten speciaal en houd je niet in! Vind op C-Date de juiste partner voor jouw soort avontuur. Kom wat dichterbij en laat je gaan. Op C-Date is alles is mogelijk. Discretie gegarandeerd...

 • Gemiddelde leeftijd: 30+
 • Man / Vrouw ratio: 48 / 52
 • Aantal leden: 884.000
 • Gratis Inschrijven: Ja
 • Creditsysteem: Nee
#7
ondeugend-daten-logo

ONDEUGEND DATEN

Ondeugend Daten maakt het een stuk eenvoudiger om casual dates contacten te leggen met andere gelijkgestemden. Op zoek naar een spannende date voor jezelf of jullie beide, op Ondeugend Daten vind je altijd wat je zoekt!...

 • Gemiddelde leeftijd: 29+
 • Man / Vrouw ratio: 49/ 51
 • Aantal leden: 481.000
 • Gratis Inschrijven: Ja
 • Creditsysteem: nee

Wanneer is het vreemdgaan

Volgens Wikipedia wordt met vreemdgaan of overspel het zonder toestemming hebben van een seksuele relatie of seksueel contact met iemand anders dan je vaste partner bedoeld. Wanneer dat een getrouwd iemand is wordt er van een echtbreuk of buitenechtelijke relatie gesproken.

In de praktijk wordt er met vreemdgaan nog heel veel meer bedoeld. Vraag maar eens aan tien personen wat zij onder vreemdgaan verstaan. Hoogstwaarschijnlijk krijg je ook tien heel verschillende antwoorden. Het is gewoon een hele lastige vraag. Het antwoord hangt namelijk niet alleen van de daad af die begaan is (hiermee bedoelen we niet letterlijk het met elkaar naar bed gaan) maar ook van degenen die erbij betrokken zijn. Wat vreemdgaan is, is iets wat zowel jij als je partner ieder voor zich of samen bepalen. De grens ligt voor de een bij het met iemand anders naar bed gaan, voor de ander kan de grens al bereikt zijn bij een kus op de mond of het sturen van eindeloze geheime appjes of soms al bij het zeggen ik wil vreemd gaan. Soms spelen er ook nog omstandigheden mee zoals het al dan niet hebben van gevoelens of een dronken bui.
Vreemdgaan hoeft je niet perse fysiek te overkomen. Online vreemdgaan is helemaal van deze tijd.

Online vreemdgaan

De huidige technologie verbindt mensen wereldwijd en brengt ze met elkaar in contact. Wanneer je achter de rug van je partner zegt ik wil vreemdgaan en allerlei handelingen en acties op het internet uitvoert, is er sprake van online vreemdgaan. Daar is natuurlijk ook sprake van als je stiekem apps op je tablet of smartphone gebruikt. Hoewel er geen sprake is van fysiek contact of fysieke handelingen, het is dit soort gedrag in een relatie wel vaak ongewenst.
Net zoals bij fysiek vreemdgaan, verschilt het van koppel tot koppel wat online wel of niet aanvaardbaar is. Is het slechts een online fantasie? Een online spelletje? Wanneer is het vreemdgaan?
Het is hoe dan ook een feit dat er tegenwoordig veel mensen, zelfs als ze een hele goede relatie hebben, bedoeld of onbedoeld in een online relatie terecht komen.
Sociale netwerken als Facebook en Instagram en online sexdating websites zijn daar mede debet aan. In een virtuele wereld is het heel eenvoudig om je anders voor te doen dan je werkelijk bent. Het posten van je meest voordelige foto’s samen met een goed neergezet verhaal maken je een aantrekkelijke persoon om een virtuele flirt mee te beginnen. Je kunt zelfs met meerdere personen tegelijk iets beginnen. Realiseer je wel dat als jij een perfect personage kunt neerzetten, dat aan de andere kant natuurlijk ook kan gebeuren. Waarschijnlijk word je zelf ook op meerdere vlakken misleid. Niks is makkelijker om anderen te verafgoden op basis van (misleidende) informatie en (gefotoshopte) foto’s die de ander vrijgeeft. Wat weet je werkelijk van deze online flirt? Is die ander wel zo interessant en intelligent als die ons wil doen geloven?
De redenen van online ontrouw zijn divers. Is het de spanning die het verboden surfen op internet naar het onbekende of iets nieuws met zich meebrengt? Spanning die in je eigen relatie ontbreekt? Wil je gewoon een uittesten of een ander makkelijk voor je valt en je gevleid en gewaardeerd voelen?
Of wil je gewoon de sleur van alledag doorbreken en is het vreemdgaan online even de makkelijkste weg?
Online ontrouw heeft dan ook meestal niets met liefde te maken.
Realiseer je hoe dan ook dat online ontrouw een gevaarlijk spel kan worden en ook moeilijk te weerstaan is. Heel veel affaires beginnen online dit is dus ook de meest gekozen optie als iemand zegt ik wil vreemd gaan.

ik wil vreemdgaan

ik wil vreemdgaan

Op zoek naar een vreemdgaan site?

Behalve de reguliere datingsites, die er speciaal voor bedoeld zijn om online een leuke partner te ontmoeten, zijn er voor mensen die zeggen ik wil vreemdgaan een aantal speciale vreemdgaan sites. Welke site het meest aan die behoefte voldoet voor het ondeugend daten, is natuurlijk persoonlijk. We noemen er in hier boven een aantal.
Bekijk ze eens op je gemak of meld je voor een proefperiode aan.
Let er bij je keuze op dat je er niet voor onbepaalde tijd aan vast zit en dat discretie is verzekerd. Meld, als je niet wilt dat je herkend word, je niet met je werkelijke persoonsgegevens aan. 

20 Vreemdgaan Tips

 1. Wanneer je denkt: “Ik wil vreemdgaan” zijn er natuurlijk een heel hoop mogelijkheden om dat te doen. Vreemdgaan is natuurlijk alleen vreemdgaan als je partner hier niets van weet en er ook niet achterkomt. Hoe je dat doet? We geven je een aantal vreemdgaan tips.
 2. Bij vreemdgaan online wis je natuurlijk telkens je browser geschiedenis, maar alleen van sites die “verdacht” zijn. Wanneer er geen browser geschiedenis is, wekt dat helemaal argwaan op
 3. Surf via een incognitovenster. Dat laat geen browser geschiedenis achter.
 4. Deel geen toegang met je partner op je tablet, laptop en smartphone.
 5. Maak op social media een account aan met een totaal andere naam en zonder je profielfoto.
 6. Maak een nieuw emailadres aan om ongestoord met je geheime flirt te communiceren of je bij een datingsite aan te melden. Let op, gebruik dit nieuwe adres nergens anders voor.
 7. Zet het geluid van je smartphone uit. Zo heeft je partner niet in de gaten dat er geheime of pikante berichten voor je binnenkomen.
 8. Meld je altijd op al je apparaten af.
 9. Communiceer zoveel mogelijk op dezelfde manier, dus alleen via Whatsapp, een e-mailadres, iMessage etcetera.
 10. Noem je date nooit bij zijn of haar echte naam maar verzin een algemeen voorkomende naam
 11. Bewaar niets en wis altijd al je berichten, hoe geil of opwindend ze ook zijn.
 12. Maak geen foto’s, zeker niet met je gezicht of andere kenmerken die voor jou specifiek zijn.
 13. Wil je toch perse een aantal sexy foto’s bewaren? Er zijn fotokluis apps die met een pincode beveiligd zijn. Je kunt de foto’s ook op je laptop in een ordner met encryptie opslaan. Beveilig dit soort foto’s heel goed met een wachtwoord of pincode die nergens anders voor wordt gebruikt.
 14. Gebruik liever geen hele bekende dating apps als Badoo of Tinder. Omdat deze door jan en alleman worden gebruikt, is de kans vrij groot dat je profiel ook bekend wordt bij allerlei mensen in je omgeving. Bezoek liever een speciale vreemdgaan site.
 15. Verander je gewoontes en gedrag niet. Geef niet plotseling veel geld aan dure kleding uit en gebruik niet opeens dat lekkere geurtje als je voorheen ook nooit parfum droeg. Blijf thuis doen wat je altijd deed. Zelfs kleine gedragsverandering kunnen leiden tot ontdekking van je escapades en voor grote problemen zorgen.
 16. Dat geldt ook voor het hebben van seks. Wanneer je niet meer met je partner vrijt, kan dat behoorlijk wat achterdocht opwekken. Blijf je sekspatroon thuis gewoon volgen.
 17. Verzeker je ervan dat seks buiten de deur zonder gevolgen blijft. Gebruik altijd een condoom, dat voorkomt een SOA en een zwangerschap. Twee zaken waar niemand op zit te wachten.
 18. Hou het voor je zelf en vertel niemand iets over je affaire. Hoe minder mensen het weten, hoe kleiner de kans is dat je wordt betrapt. De meeste mensen zijn namelijk niet zo goed in het bewaren van geheimen.
 19. Wanneer je ineens veel meer telefoneert of appt dan anders, zal je partner snel doorhebben dat er meer aan de hand is. App en telefoon alleen als het echt nodig is en gebruik liever je tweede e-mailadres om te communiceren.
 20. Word geen vrienden op Facebook of Instagram.
 21. Betaal altijd contant. Zo laat je op je (gezamenlijke) rekening onbedoeld geen sporen achter.

Vreemdgegaan tips

Berouw komt na de zonde. Dat geldt ook voor als je zegt ik wil vreemdgaan en het dan uiteindelijk ook echt doet. Waar je er eerst alles aan deed om het vreemdgaan te verbergen, kun je opeens spijt krijgen of last van gewetenswroeging. Misschien is je partner er, alle bovenstaande tips ten spijt, toch achter gekomen dat je vreemd bent gegaan.
 Hoewel het misschien lastig lijkt om wanneer je vreemd bent gegaan nog met je partner door te gaan, hoeft dat niet te betekenen dat jullie relatie definitief voorbij is. Samen kunnen jullie er zelfs sterker uitkomen. Je moet dan wel weten wat je precies moet doen. Daarom geven wij je graag een aantal vreemdgegaan tips.

Waarom ben je vreemdgegaan?

Het is belangrijk om er achter te komen waarom je bent vreemdgegaan. Was je op zoek naar iets wat je in je relatie niet kon krijgen? Als je helemaal niet meer tevreden met je partner bent kun je de relatie wellicht beter beëindigen. Maar als je het idee hebt dat als er dingen in de relatie veranderen, je wel trouw aan je partner kunt blijven, kunnen jullie samen aan het betreffende onderwerp werken (bijvoorbeeld het hebben van meer seks, meer aan het uiterlijk werken of afvallen)

Ga je het wel of niet aan je partner vertellen?

Er wordt nergens voorgeschreven dat je een affaire of vreemdgaan altijd moet opbiechten. Wanneer je partner daar nooit mee kan dealen en je weet zeker dat het een eenmalige misstap was, kun je het haar of hem beter niet vertellen. Dit geheim dat je met je meedraagt kun je bijvoorbeeld wel met een therapeut delen. Op die manier wordt duidelijk waarom je vreemd bent gegaan en wat je kunt doen om het een volgende keer te voorkomen. Wanneer er in de relatie met je partner een voor jou groot probleem bestaat, probeer dit dan openlijk met je partner te bespreken (ik wil meer sex, kleed je eens wat aantrekkelijker, je bent de afgelopen jaren erg veel aangekomen). Denk er dus goed over na voordat je zegt ik wil vreemdgaan.

Als je het je partner opbiecht, doe het op de juiste manier

Niemand staat te popelen om op te biechten dat je vreemd bent gegaan. Een dergelijk gesprek is moeilijk, oncomfortabel en pijnlijk voor de ander. Toch bestaat er een manier om dit gesprek op een zo goed mogelijke manier aan te pakken. Kies een moment waarop de ander ontspannen lijkt en een plek waar niemand anders jullie stoort of afleidt. Openingszinnen als: “Ik vind het erg moeilijk om dit te vertellen, ik schaam me diep en het spijt me heel erg” zijn een goede inleiding. Neem de verantwoordelijkheid van het vreemdgaan op je en ga in op het waarom het is gebeurd. Geef ook aan wat je van plan bent om het vertrouwen van je partner weer terug te winnen en hoe je er voor gaat zorgen dat het niet meer voorkomt. Praat hetgeen is voorgevallen in elk geval niet goed of wuif het als onbelangrijk weg. Benadruk liever dat vreemdgaan de verkeerde manier was om een probleem op te lossen en dat je aan je relatie wilt werken, zodat dit niet meer gebeurd. Laat blijken dat je nog van de ander houd.

Geef de ander ruimte voor boosheid

De kans dat, wanneer je voor het vreemdgaan uitkomt, je partner kwaad, teleurgesteld of ontzettend boos reageert is reëel aanwezig. Boosheid is in principe een goed teken. Het betekent dat er bij je partner nog gevoelens voor je zijn en dat hij of zij veel om jou en jullie relatie geeft. Accepteer en respecteer die boosheid. Je partner vuurt hoogstwaarschijnlijk een hele reeks aan vragen op je af. Wees echter voorzichtig of en hoe je bepaalde informatie deelt. Je partner heeft het recht om te vragen wanneer het is gebeurd en met wie. Omdat verdere details niet positief aan een hernieuwde relatie kunnen of hoeven bij te dragen, kun je je partner voorstellen om het gebeurde en vragen daarover samen met een objectieve derde te bespreken.

Accepteer het als je partner niet met je verder wilt

Er bestaat altijd een gerede kans dat je partner, nadat je de waarheid hebt verteld, niets meer met je te maken wilt hebben. Dat is een risico dat aanwezig is wanneer je het vreemdgaan eerlijk hebt opgebiecht. Respecteer dan dat besluit en probeer je leventje weer op te pakken. Als je partner er niet voor openstaat om aan de problemen te werken, terwijl jij je heel erg slecht over het gebeurde voelt, dan was je partner misschien minder bij de relatie betrokken dan je in de gaten had en was jullie relatie waarschijnlijk in een later stadium toch geëindigd.
Er met iemand over praten kan helpend zijn ook voor dat je zegt ik wil vreemdgaan.

Gaan jullie toch samen verder?

Wanneer je een erg vergevingsgezinde partner hebt of een die waanzinnig veel van je houd, is er wanneer jullie besluiten om samen verder te gaan, werk aan de winkel.
Realiseer je vooral dat alles niet onmiddellijk weer is zoals het was. Samen in therapie gaan is dan een goed idee. Jij bent immers de “schuldige”. Een therapeut helpt je partner jouw kant van het verhaal te begrijpen en kan ervoor zorgen dat dit niet tegen je wordt gebruikt. De therapeut kan ook onderliggende problemen boven water krijgen, bijvoorbeeld gebrek aan waardering of aandacht. Het uiteindelijke doel is dat jullie de relatie allebei weer als goed gaan ervaren.

Herstel wat kapot is gemaakt na dat je zegt ik wil vreemdgaan.

Door vreemd te gaan heb je iets heel belangrijks in je relatie kapot gemaakt, het vertrouwen van de ander. Je zult, zeker in het begin, alle zeilen moeten bijzetten. Geef openheid van zaken. Leg je telefoon open en bloot in het zicht, laat je mailbox op je laptop staan en communiceer.
Zeg wanneer je de deur uitgaat duidelijk wat je gaat doen, met wie je iets gaat doen en wanneer je weer thuis bent. Uiteraard ben je tijdens je afwezigheid gewoon voor je partner via je smartphone bereikbaar.
Het uiteindelijke doel is om hem of haar ervan te overtuigen dat je er alles aan gelegen is om weer het beste van jullie relatie te maken en dat hetgeen is voorgevallen maar een eenmalig iets was.

Werk samen aan eventuele bijkomende zorgen

Speelt er bij jou misschien een alcohol- of drugsprobleem en ben je onder invloed van een van deze middelen als je zegt ik wil vreemd gegaan? Weet je partner überhaupt van het bestaan van deze problemen? Speel in elk geval open kaart en onderneem vervolgens samen met je partner stappen om deze problemen op te lossen. Dat helpt niet alleen jezelf maar je laat je partner op deze manier ook zien dat je je best doet om aan de problemen te werken.

Conclusie als je zegt: ik wil vreemdgaan

Helaas is het niet te voorspellen hoe je partner op je eerlijkheid gaat reageren, een mens is soms onvoorspelbaar. Hopelijk wordt je eerlijkheid gewaardeerd en wilt je partner ervoor openstaan om aan jullie relatie te werken. Als die kans je wordt geboden, maak er dan samen echt wat van en zeg niet te snel ik wil vreemdgaan.

>