Relatieplanet Reviews

Relatieplanet Gratis Proberen?

Tijdelijk gratis Relatieplanet Proberen? ”Gratis lidmaadschap met alle opties wees er snel bij want op=op!

De complete Relatieplanet reviews van ons en gebruikers geven je een goed beeld over relatieplanet. Met meer dan 239.000 waargebeurde verhalen is Relatieplanet een van de beste en grootste datingsites van Nederland en Belgie. Relatieplanet is opgericht in 2002 en is al 12 keer verkozen tot website van het jaar. Ook zijn ze door de consumentenbond bekroond met de hoogste score voor privacy. Voor betrouwbaar en veilig daten ben je bij relatieplanet aan het juiste datingadres. Relatieplanet is geschikt voor iedereen. Op dit moment staat de teller van Relatieplanet op meer dan 245.000 relaties die zijn ontstaan. Het bestand met leden is zeer divers en daardoor is de kans op een date op Relatieplanet erg groot. Ze richten zich op een heel breed publiek of je nu hetero, biseksueel of lesbisch bent, Relatieplanet is er voor iedereen. De profielen zijn makkelijk te bekijken en zijn kwalitatief goed. 

Totale Score: 
4/5 stars

Gebruikersgemak

Betrouwbaarheid

Mogelijkheden

Kosten

Klantenservice

Relatieplanet Service:

 • Mobiele app
 • Klantenservice
 • Matching systeem
 • Ontzichbare modus
 • Notificatie instellingen
 • Keurmerk

Leden bij Relatieplanet:

 • Gemiddelde leeftijd: 24-61
 • Man / Vrouw ratio: 52 / 48 
 • Aantal leden: 1.500.000

Betaling/Inschrijving:

 • Korting systeem: Ja
 • Gratis Inschrijven: Ja
 • Creditsysteem: Nee

Kosten van Relatieplanet:

Abonnement

Prijs per Maand

Korting

1 Maand

€24,95


3 Maanden

€14,95

40%

6 Maanden

€9,95

60%

12 Maanden

€5,95

76%

Relatieplanet Inloggen

Inloggen op Relatieplanet gaat super eenvoudig doordat je een account kan aanmaken. Op de homepage van relatieplanet vind je een knop waar je een profiel kan aanmaken. Je vult daar je emailadres, gewenste wachtwoord en geboortedatum in. Je ontvangt daarna een email waarmee je je acount activeert. Je profiel is daarna aangemaakt waarna je persoonlijke gegevens van jezelf kan gaan invullen zoals uiterlijk, hobby's en persoonlijke gegevens. Daarna kan je overgaan tot het aanmaken van een zoekprofiel waarin je aangeeft naar wat voor persoon je voorkeur uit gaat. Je profiel aanmaken en invullen is super snel gebeurd. Bij je profiel kan je maximaal 20 foto's toevoegen. Na het inloggen heb je toegang tot het volledige ledenbestand van relatieplanet en kan de zoektocht naar een date beginnen. 

Klaar met swipen?- Op zoek naar een vaste relatie

Bekijk de leukste Singles op relatieplanet!

Uitschrijven Relatieplanet.nl

Als je je wilt uitschrijven op Relatieplanet werkt dit ook zeer eenvoudig en heb je keuze uit twee opties. Wil je je defenitief uitschrijven dan kan je dit doen door je profielstatus te wijzigen in het menu van je profiel. Ook kan je ervoor kiezen om je profiel onzichtbaar te maken voor anderen. Als je je keuze hebt gemaakt druk je op opslaan en beantwoord de vragen onderaan de pagina en druk op de knop opzeggen en geef ter bevestiging daarna je wachtwoord op. Na enkele seconden word je automatisch uitgelogd en is direct je profiel verwijderd. 

Relatieplanet Opzeggen

Wi je je abonnemnt opzeggen bij Relatieplanet dan kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld je gratis profiel te behouden maar je abonnemnt te beëindigen. Door te klikken op je profielfoto kan je je inschrijving beheren. Onder het tabel met abonnementgegevens vind je abonnement opzeggen. Door daarna op de knop doorgaan te klikken bevestig je je keuze. Beantwoord dan een aantal vragen en onderaan de pagina kan je klikken op de knop opzeggen abonnement. Hierna kan je selecteren of je het gratis profiel wilt behouden, direct wil verwijderen of envtueel kan je nog een per einddatum opgeven. Met je wachtwoord en door te klikken bevestigen bevestig je de wijziging. De wijziging is direct doorgevoerd en je wordt daarna doorgestuurd naar de home pagina. Heb je gekozen om direct je profiel te verwijderen dan wordt je automatisch uitgelogd na enekle seconden. 

Relatieplanet App

Relatieplanet heeft een gratis app zodat je altijd en overal kan daten via je smartphone. Zo kun je op je smartphone van bijna alle mogelijkheden gebruik maken die ook op de website te gebruiken zijn. Via de app van relatieplanet kan je je nieuwste matches en favorieten bekijken, voorkeuren aanpassen, berichten lezen en versturen, profielen bekijken van andere leden, foto's vanaf je smartphone uploaden naar je profiel. Je hebt wel een profiel nodig bij Relatieplanet om de gratis app op je smartphone te kunnen gebruiken. De mogelijkheden die er worden aangeboden zijn net als op de website uiteenlopend voor betalende en gratis leden. Er zijn meer mogelijkheden voor betalende leden dan voor gratis leden. 

Relatieplanet of Lexa

Als je op zoek bent naar een datingsite om je bij aan te melden dan is er een grote kans dat je twijfelt tussen Relatieplanet of Lexa. Deze datingsites zijn in Nederland super populair en hebben beiden vrijwel dezelfde mogelijkheden die ze aanbieden op de site. De keuze welke je moet kiezen is daarom erg lastig. Per persoon is het verschillend welke datingsite er beter bij je past. Hierin spelen leeftijd, verwachtingen en voorkeuren een rol. Zowel Relatieplanet als Lexa hebben een groot ledenbestand en het matchen gebeurt ook op dezelfde manier. Beide beschikken ze over een dating app. Ondanks dat er heel veel overeenkomsten zijn tussen de twee websites zijn er ook een hoop verschillen. Zo is Lexa bijvoorbeeld meer gericht op de jongere generatie terwijl Relatieplanet meer geschikt is voor de oudere generatie. Relatieplanet mag zich de datingsite noemen die het meest populair is met meer dan 1.6 miljoen leden die lid zijn geweest. Dagelijks telt de site meer dan 300 nieuwe aanmeldingen. Relatieplanet is al meer dan 12 keer verkozen tot populairste en beste datingsite. Door middel van een makkelijke zoekfilter kan je op relatieplanet leden zoeken die bij je jpassen. Met de zoekfilter kan je aangeven wat voor iemand je zoekt waarna je leden te zien krijgt die het beste overeenkomen met je zoekopdracht. Als je er een geschikt iemand tussen ziet dan kan je diegene met een chat direct een berichtje sturen op relatieplanet. Bij een abonnemnt van drie maanden is Relatieplanet 5 euro goedekoper dan Lexa. Relatieplanet is onder de populaire datingsites de goedkoopste. Je hoeft natuurlijk geen abonnement af te sluiten maar kan ook gratis gebruik maken van de datingsite. Nog een groot voordeel van relatieplanet is dat je niet perse ingeschreven hoeft te staan om andere profielen te bekijken. Je kan dus alvast bekijken of de datignsite wel bij je past alvorens je je aanmeld. Lexa omschrijft zichzelf als een datingsite waar je andere singles kan zoeken in je omgeving. Je vind op Lexa makkelijk leden die bij je passen door de zoek en filter functies welke ze aanbieden op de website. Hetzelfde geldt voor de dating app van Lexa. Door middel van  een zoekfilter welke zeer uitgebreid is geef je precies aan waar je naar op zoek bent. Voordeel hiervan is dat je heel gericht kan zoeken maar het nadeel is dat je er wel eventjes mee bezig bent. De dating app van Lexa werkt super goed en is dan ook na Tinder de meest gebruikte dating app. Je hebt zo singles gevonden die bij je passen door wat te swipen en te klikken op het scherm van je telefoon. Lexa heeft een aantal keurmerken waaronder het Keurmerk Veilig Dating hierdoor is de datingsite erg veilig. Ook beschikt Lexa over het Thuiswinkel Waarborg keurmerk. Ben je meer van de jongere en moderne generatie en zoek je een veilige site dan past de datingsite Lexa beter bij je. Zoek je meer een populaire datingsite welke je gratis kan uitproberen dan is Relatieplanet voor jou de beste keuze. 

Relatieplanet Direct naar de Singles

Op Relatieplanet kun je direct op zoek gaan naar de singles zonder je zelfs aan te melden. Zonder een inschrijving kun je op een eenvoudige manier op zoek gaan naar singles. Door de handige zoekfuncties kun je alle leden filteren op provincie, opleidingsniveau en leeftijd. Doordat je direct de profielen kunt bekijken vind je snel de singles die bij jou passen. Je beschikt over een persoonlijke inbox voor je berichten. Op relatieplanet ga je zelf op zoek naar een passende single doordat er geen gebruik wordt gemaakt van een matchinsysteem of persoonlijke test. 

Relatieplanet Gratis

Op Relatieplanet kan je gratis een profiel aanmaken. Met een gratis profiel kan je kennismaken met relatieplanet en heb je toegang tot alle profielen. Bij je eigen profiel kan je tot 20 foto's uploaden. Ook kan je berichten die je hebt ontvangen lezen. Per dag kan je 5 smiley's sturen naar singles die je leuk vind. Het is super fijn da tje relatieplanet gratis kan proberen om te kijken of de datingsite wel bij je past. Met een gratis profiel heb je op relatieplanet best veel mogelijkheden. Zo kan je op een makkelijke manier contact leggen met andere singles. 

Relatieplanet Kosten

Bij Relatieplanet kan je een abonnement nemen waardoor je gebruik kunt maken van alle functionaliteiten op de website. Je kunt kiezen uit drie mogelijkheden. De kosten voor 1 maand bedraagt 24,95, voor 3 maanden 44,85 en voor 6 maanden 59,70. Het abonnement van 3 maanden is het populairst en wordt ook door relatieplanet aangeraden omdat je in die periode rustig de tijd hebt om de singles te bekijken op de site. Als je dus een abonnement neemt met een langere looptijd ben je een stuk voordeliger uit per maand. De inhoud van alledrie de abonnementen is gelijk alleen de looptijd en kosten zijn verschillend. Het abonnement wordt automatisch verlengd na de eerste periode. Je kan het abonnemt per maand opzeggen. Je hebt een lidmaatschap nodig om van alle functies gebruik te kunnen maken. 

Relatieplanet Reviews over de Klantenservice

Bij zo’n goede en enorm grote dating site hoort ook een goede klantenservice. Deze is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Ze zijn bereikbaar voor allerlei soorten vragen. Erg handig voor nieuwe deelnemers en mensen die wat minder vaak op het internet aanwezig zijn. De klant is koning is dan ook zeker van toepassing bij Relatieplanet. Daarom heeft zelfs de klantenservice ook diverse prijzen gewonnen. Op de website vind je de al wel de meest gestelde vragen maar staat je vraag hier niet tussen kan je op verschillende manieren contact opnemen met de klantenservice. Je kan een email sturen, chatten of telefonisch contact opnemen. Via de helpdesk van Relatieplanet kan je al je vragen stellen en wordt er direct hulp geboden. Relatieplanet beschikt zelfs over een datingcoach. De datingcoach genaamd Robin Kastermans geeft geregeld workshops waarin hij jouw sociale vaardigheden leert te verbeteren en hoe je contact met andere kunt leggen wordt besproken. Je ontvangt gratis tips om met online daten succesvoller te zijn. 

Een vraag stellen aan relatieplanet?

De Contact gegevens van Relatieplanet

Dagelijks bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

Relatieplanet Ervaringen

Relatieplanet heeft over het algemeen goede ervaringen. Je kan online heel veel ervaringen vinden over Relatieplanet. Een ervaring blijft natuurlijk wel altijd erg perssonlijk. De site is een van de bekendste en oudste datingsite van Nederland. Relatieplanet heeft betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Bij de ervaringen van leden wordt aangegeven dat er zeer zorgvuldig en veilig met de gegevens van de gebruikers wordt omgegaan en dat wordt als zeer prettig ervaren. Wat je wel geregeld terug vind in de ervaringen van leden is dat je soms wat geduld moet hebben alvorens je de geschikte persoon hebt gevonden maar wat opvalt is dat er toch wel aardig wat serieuze dates en relaties uit zijn voort gekomen. Ook is de ervaring van veel mensen dat ze het fijn vinden dat ze zelf kunnen zoeken in plaats van dat dit door de site wordt gedaan en er matches worden voorgesteld. Ervaringen op forums en review sites geven aan dat relatieplanet een goede reputatie heeft. Bekijk hier nog meer ervaringen van EliteDating Review of Stedendating Ervaringen.

Ik ben al geruime tijd lid op RP en ervaar zelf alleen maar positieve dingen. De zoekfuncties en alles werkt prima op de site en ontvang ook best aardig wat berichten. Heb al een aantal keren een date gehad maar helaas was er geen wederzijdse klik wat natuurlijk kan gebeuren en niet aan Relatieplanet ligt. Ik blijf voorlopig nog gewoon doorgaan op Relatieplanet.

profile-pic
Mark

Ik ben tot op heden zeer positief over Relatieplanet. Ben zelf nog niet zo heel lang lid maar tot nu toe werkt alles prima. Relatieplanet beschikt over een heleboel profielen wat het zoeken een stuk makkelijker maakt en de kans op een date wordt hiermee ook groter. Ik heb ook goede hoop dat er in de toekomst een leuke date uit voort komt.

profile-pic
Bas

Ben al eerder ingeschreven gweest op RP maar helaas is mijn relatie beëindigd en heb me daarom weer opnieuw aangemeld. Ik vind de site in de loop der jaren alleen maar beter geworden vooral de filtermogelijkheden waar je door middel van het invullen van de postcode de afstand kan aangeven ervaar ik als zeer prettig. Heb een aantal datingsites uitgeprobeerd maar er zijn er maar weinig die die mogelijkheid hebben. Dit vind ik juist super ideaal als je op zoek bent naar een relatie zeker als je zelf niet in het bezit bent van een auto.

profile-pic
Alex

Ik ben op zich best positief over RP al krijg ik natuurlijk ook wel eens minder leuke berichten maar dit is in het echte leven ook zo. Je moet er zelf uit zoeken wat bij je past met diegene ga je verder in contact. Ik vind de site zelf erg fijn werken en hoop dan ook in de toekomst een leuke man te ontmoeten.

profile-pic
Natalie

Via Relatieplanet heb ik een super leuke man ontmoet waar ik inmiddels al weer een aantal jaren een relatie mee heb. Ik ben super blij dat Relatieplanet bestaat want daardoor heb ik nu een geweldige relatie. Ik was zelf wat onzeker en stapte niet zo snel op iemand af dit werkt online een stuk eenvoudiger en dat heb ik als zeer positief ervaren. Ik kan Relatieplanet aan iedereen die single is en op zoek is naar een relatie aanbevelen.

profile-pic
Karin

Mijn ervaring bij Relatieplanet is dat je als man een beetje geduld moet hebben. Er staan heel veel leuke profielen van dames op en als je een beetje je best doet kan je er prima leuk contact hebben. Ik heb inmiddels ook contact met een hele leuke vrouw en we gaan zien of het iets kan worden binnenkort willen we in het echt afspreken.

profile-pic
Danny

Plaats zelf Relatieplanet Reviews

Wat is je ervaring met relatieplanet?
>